Sóc la Paula una estudiant del Doble Grau dels Estudis de Mestre d'Educació Primària i Educació Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
Aquest blog el vaig realitzar per una assignatura de la menció de TIC, però amb els anys em vaig animar per continuar aquest projecte per tal de mostrar les cosetes que realitzo a les escoles que vaig de pràctiques.

dissabte, 6 de juny del 2015

Picaa

Avui us parlaré sobre una aplicació anomenada Picca la qual està dirigida per a treballar amb alumnes amb NEE. Dir que és una aplicació gratuïta pels usuaris dels dispositius Apple.

Resultado de imagen de ´picaa

A l’app Picaa hi podem trobar varietat d’activitats: d’exploració, puzles, associació, ordenació/selecció sobre ordenar frases i de memòria. He estat utilitzant l’aplicació i m’ha semblat molt visual i molt senzilla d’utilitzar. Dins de cada classe d’activitats hi trobem més element dins relacionades amb el context de l’alumnat.

A cada activitat l’alumne pot escollir si vol o no so durant l’activitat, si vol treballar en grup o de manera compartida i els elements entre els que pot escollir dins de cada activitat. Dir que està molt bé que l’alumnat pugui escollir entre totes aquests opcions, perquè d’aquesta manera s’està modelant l’activitat com ell/a la vol fer.


També una cosa que he trobat molt interessant de l’app és que si trobes alguna activitat que t’agrada molt pots enviar-la per correu per tal de poder utilitzar-la en un altre dispositiu.

Per una part he trobat poc complet que només es pugui utilitzar l’app en castellà o en anglès, ja que una aplicació amb aquestes característiques hauria de poder estar a l’abast de més gent. Però dir que un altres aspecte que si que m’ha semblat interessant ha sigut que pots escollir que es dirigeixi a tu en masculí o en femení. Crec que està molt bé que tinguin cura d’aquest aspecte, que habitualment no es sol trobar a cap app. Personalment crec que és amb la primera que m’hi trobo.

Resultado de imagen de niños ipad

Aquesta aplicació dins de la Taxonomia de Bloom dins d’analitzar, recordar i comprendre, ja que hi ha un seguit molt ampli d’activitats que ajuden a poder treballar de diferents aspectes. L’infant en tot moment està recopilant informació per tal de poder realitzar les activitats i s’acompanya segons les activitats de classificar i interpretar i també de localitzar i cercar en les activitats de memòria.

I dins del model SAMR situo a Picaa a l’apartat de millora i concretament en el d’augment, ja que gràcies a la tecnologia s’han substituït moltes eines i les han unificat en una.

Us recomano 100% aquesta aplicació!

Aqui us deixo el link perquè us pugueu descarregar l’aplicació:

https://itunes.apple.com/es/app/picaa/id373334470?mt=8

3 comentaris:

  1. Hola Paula, he estat mirant l'aplicació i jugant amb ella una mica i la veritat és que em sembla molt interessant perquè s'hi poden treballar moltes coses diferents. A més l'oportunitat d'enviar-te al correu electrònic per jugar-hi en un altre moment és molt interessant, tot i que segon amb quin tipus d'alumnat aquesta funció no la podem utilitzar per motius d'edat.
    Però per mi, el més interessant de tot és poder-la utilitzar amb alumnes amb NEE ja que a vegades sembla que trobar recursos així costa, però com has demostrat tot és possible si es vol!

    ResponElimina
  2. La veritat és que si que costa trobar aplicacions d'aquest caire, però com bé has dit tot és possible. Si en trobo alguna altra que estigui bé ja en faré algun post! Gràcies per llegir el meu blog!

    ResponElimina
  3. Tot i que miro constantment el teu blog prestaré molta atenció de si tornes a parlar sobre un tema similar. Fins aviat!!

    ResponElimina