Sóc la Paula una estudiant del Doble Grau dels Estudis de Mestre d'Educació Primària i Educació Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
Aquest blog el vaig realitzar per una assignatura de la menció de TIC, però amb els anys em vaig animar per continuar aquest projecte per tal de mostrar les cosetes que realitzo a les escoles que vaig de pràctiques.

diumenge, 7 de juny del 2015

Aprenem català amb les tauletes!

En el post d’avui us parlaré d’una iniciativa que han tingut dues escoles de Tarragona concretament Camplclar i Ponent, a les quals hi ha molta diversitat d’alumnat.

Aquestes dues escoles es trobaven amb el problema de que els costava impartir classes senceres en català amb alumnes els quals la seva L1 és una altra. Alguns professors comenten que els alumnes s’avorrien  a la classe, i per aquest motiu van buscar recursos diferents per aconseguir captar la seva atenció. Les dues escoles van tenir la sort de rebre una ajuda per part del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut de Ciències de l’Educació.

Resultado de imagen de niños ipad

A les escoles Camplar i Ponent utilitzen les tauletes amb els alumnes de cinquè per tal de submergir-los a la llengua catalana, des del meu punt de vista està molt bé aquesta iniciativa. Però penso que s’hauria d’aplicar a tots els cursos, ja que és millor que els infants comencin aquesta classe d’activitats des de petits, ja que així assoliran la llengua catalana abans.
Crec que és una molt bona idea no només per treballar la llengua catalana, sinó que també es podria utilitzar per treballar altres llengües com l’anglès.

Aquí us deixo el link de la noticia:

http://www.diaridetarragona.com/tarragona/42899/tecnologia-para-hablar-en-catalan

Espero que us hagi agradat!

1 comentari:

  1. Bona tarda Paula,
    Igual que tu, opino que aquestes escoles han tingut una bona idea en buscar un reforç a les noves tecnologies, concretament amb les tauletes. Com el problema que tenen aquestes escoles esta relacionat amb la llengua, que millor manera que partir d'un llenguatge universal com és el lleguatge multimèdia que els iPads i tablets tenen per poder avançar cap a un bon desenvolupament lingüístic en llengua catalana.
    Moltes gràcies per compartir aquesta experiència

    ResponElimina