Sóc la Paula una estudiant del Doble Grau dels Estudis de Mestre d'Educació Primària i Educació Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
Aquest blog el vaig realitzar per una assignatura de la menció de TIC, però amb els anys em vaig animar per continuar aquest projecte per tal de mostrar les cosetes que realitzo a les escoles que vaig de pràctiques.

dissabte, 6 de juny del 2015

Les visions negatives de la tecnologia

Avui m’he llegit un article que la veritat m’ha impactat, però a la vegada no m’ha sorprès.

Aquesta article està escrit per Cris Rowan una especialista en teràpia ocupacional pediàtrica la qual ha escrit l’article La influencia de la tecnología en el desarrollo del niño.

Durant tot l’article no he trobat res positiu sobre les tecnologies, ja que des d’un bon principi diu que degut a l’aparició de les noves tecnologies  s’ha danyat l’estructura base de les famílies. L’article es  basa en que els infants ja no són com els d’abans, que ja no van amb bicicleta, que ja no fan esport... i que els pares degut al seu estrès amb la feina es veuen “obligats” a recórrer a les tecnologies.

Doncs fet aquest breu resum, ara us donaré la meva opinió sobre aquest article. Quan he començat el post he dit que m’havia impactat però que no m’havia sorprès. Per què? Doncs perquè no és estrany escoltar que la gent comenti que les noves tecnologies han canviat als infants, que no són com nosaltres quan érem petits, etc.

Resultado de imagen de niños bici

Evidentment que no són com nosaltres, ells han nascut a una altra època i concretament a la era de la informació. És normal que aquests infants creixin envoltats de les noves tecnologies ja que és el seu món. Però que hagin nascut en aquesta època no vol dir que no puguin anar amb bici, o que no puguin fer el que nosaltres fèiem quan érem petits. Simplement nosaltres com adults els hem de mostrar que hi ha moltes coses a fer a part d’estar davant de l’Ipad, ordinador, etc.

Els pares han de ser els que els hi ha de marcar uns límits, no hem d’oblidar que ells són infants els quals necessiten aquests límits i necessiten que els hi ensenyem coses diferents.

Des del meu punt de vista és molt fàcil dir que és culpa de les tecnologies, però no és així. La culpa és dels responsables dels infants, ja que són ells que els hi ha d’ensenyar uns valors i també a valorar coses diferents a les que estan acostumats.

Què n’opineu vosaltres?

Aquí us deixo el link de l’article.

http://www.huffingtonpost.es/cris-rowan/influencia-de-la-tecnologia-ninos_b_4043967.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada