Sóc la Paula una estudiant del Doble Grau dels Estudis de Mestre d'Educació Primària i Educació Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
Aquest blog el vaig realitzar per una assignatura de la menció de TIC, però amb els anys em vaig animar per continuar aquest projecte per tal de mostrar les cosetes que realitzo a les escoles que vaig de pràctiques.

divendres, 5 de juny del 2015

Falta de formació dels docents en les TIC?

Avui m’he llegit aquest article que crec que us pot resultar molt interessant, es diu: “ Las actitudes de los docentes de la información y comunicación (TIC) aplicada a la educación. Francisco D. Fernéndez Martin / Francisco Javier Hinojo Lucena / Inmaculada Aznar Díaz (Universidad de Granada)”.

Trobo que l’estudi que han realitzat és molt interessant ja que crec que està a l’ordre del dia el tema de si els actuals docents o futurs docents tenen formació suficient sobre les TIC aplicades a l’educació.

Resultado de imagen de profesores ordenador

Aquest estudi es va realitzar amb mestres de centres urbans i rurals de manera aleatòria a la província de Granada.  L’estudi va servir per investigar les actituds dels docents i dels futurs docents que tenen respecte a la formació de les TIC en l’educació. Va ser realitzat a partir d’una Escala Lickert que van elaborar ells mateixos.

Des del meu punt de vista coincideixo amb els resultats obtinguts en aquest estudi, ja que les seves conclusions és que els mestres pensen que no estan suficientment formats i que per aquest motiu no apliquen les TIC en l’educació. Penso que és molt important posar una solució en aquest greu problema, ja que els nostres alumnes han nascut en una època en la qual la seva vida està envoltada de tecnologia.

Si no els hi oferim el que tenen en el seu entorn a l’escola, no els estem oferint un creixement globalitzador i integrador. Per tant no els hi estem facilitant l’accés a la societat de la informació.
Dir que també tot aquest problema ve degut a els alts costos que els hi costa a les escoles i el manteniment que requereix.

Què n’opineu vosaltres? Com creieu que es pot solucionar?

Aquí us deixo el link per tal de que pugueu llegir l’article:

http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=498346

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada