Sóc la Paula una estudiant del Doble Grau dels Estudis de Mestre d'Educació Primària i Educació Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
Aquest blog el vaig realitzar per una assignatura de la menció de TIC, però amb els anys em vaig animar per continuar aquest projecte per tal de mostrar les cosetes que realitzo a les escoles que vaig de pràctiques.

dissabte, 30 de maig del 2015

Tux Typing

Fa uns dies vaig fer un post sobre Finlàndia parlant de que volien introduir la mecanografia com a eina principal a les aules.
Avui buscant aplicacions he trobat un joc anomenat Tux Typing el qual serveix perquè els infants aprenguin la mecanografia.

Dit això el meu post d'avui parlarà d'aquest joc. Com he dit abans, és un joc el qual els infants aprenen mecanografia de manera divertida a partir de tres jocs. Però només parlaré dels dos primers, ja que per educació inicial són els més adequats.

En el primer joc i el més senzill de tots, ens trobem amb un pingüí que té molta gana i l'han d'alimentar. Durant el joc ploura'n peixos els quals cada un té una lletra diferent, per tal de que no caigui el peix a terra i el pingüí se'l pugui menjar els infants han de buscar les lletres en el teclat.

El segon dels jocs ja té un nivell més complicat, en aquest els infants han d'assumir el paper de Tux acompanyats d'un làser. La seva tasca serà que no es destrueixi la terra, i per aconseguir-ho hauran d'introduir les paraules que hi ha a dins dels meteorits per tal de que aquests no explotin.

Resultado de imagen de tux typing


Des del meu punt de vista trobo que és un joc molt interessant per a treballar amb els infants, ja que els nostres alumnes es troben a la societat de la informació i hauran d'utilitzar els teclats al llarg de la seva vida molt habitualment.

És una manera divertida d'aprendre la mecanografia, ja que per ells i elles és un joc però a la vegada estan introduint uns coneixements essencials en el seu desenvolupament, per tal de preparar-los per al dia de demà.

Aquest recurs tecnològic dins de la taula de taxonomia de Bloom el situaria a l'apartat de recordar, ja que en tot moment els infants estan localitzant, cercant i identificant les diferents lletres en el teclat de l'ordinador.

En canvi segons el model SMAR situo el joc en l'apartat de millora i concretament en el d'augment, ja que gràcies a la tecnologia s'ha millorat la tècnica de la mecanògrafia fent-la més divertida i significativa.

Espero que us sigui útil i que utilitzeu amb els vostres petitons aquest joc, que segur que els hi encantarà!!

2 comentaris:

  1. Aquest joc el trobo divertit, interessant i alhora molt educatiu per aprendre mecanografia. Penso que és un bon treball perquè particularment no sóc gaire amant de que els més petits aprenguin mecanografia, considero que és un treball que es va millorant amb la pràctica. Tot i així aquest joc és un material que ens serveix per aquest aprenentatge de manera que no sigui com la mecanografia que es treballava 15 anys enrere.
    Enhorabona per trobar una aplicació que ens ajudi a treballar de manera divertida i eficaç amb els més petits, penso que totes hauríen de ser similars!

    ResponElimina
  2. Personalment vaig tenir l'oportunitat d'utilitzar aquest recurs amb els infants a l'escola i dir que els hi va encantar! Et recomano que la provis amb els teus alumnes!

    ResponElimina