Sóc la Paula una estudiant del Doble Grau dels Estudis de Mestre d'Educació Primària i Educació Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
Aquest blog el vaig realitzar per una assignatura de la menció de TIC, però amb els anys em vaig animar per continuar aquest projecte per tal de mostrar les cosetes que realitzo a les escoles que vaig de pràctiques.

dilluns, 20 d’abril del 2015

App Emocions

En el post d'avui us parlaré d'una aplicació per a treballar les emocions amb els infants a partir de la tauleta i/o Ipad.

Es tracta de l'aplicatiu anomenat Emocions una col·lecció de contes els quals a partir d'ells es treballen les emocions. El primer conte de l'aplicació és gratuït però la resta són de pago, però la veritat és que tenen un preu molt accessible i econòmic, per només 3.99 € pots tenir tots els contes.

Ara us faré una descripció de com funciona aquesta aplicació de l'editorial Salvatella, L'objectiu d'aquesta aplicació és el reconeixement d'emocions i sentiments, saber expressar emocions, ensenyar a autocontrolar-se, a fer amics i aprendre a ser responsables, tot aquets seguit d'objectius són els que es proposen les autores de l'aplicatiu Mireia Canals i Sandra Aguilar.
Els protagonistes dels contes són l'Anna  o en Xavier i a partir d’històries que viuen els personatges anem coneixent les diferents emocions, un cop els infants han acabat de llegir i/o escoltar el conte tenen un seguit d'activitats per interioritzar l’emoció treballada.

En el menú d'ajustaments podreu escollir si voleu que s'escolti al narrador parlar o inclús també dóna la opció de gravar la teva pròpia veu per a ser el narrador/a. Una altra opció que hi ha en els ajustaments és la d'escollir si es vol lletra de pal o lletra de mecanografia, molt útil per a treballar amb infants d’edats diferents. Entre aquestes opcions també hi trobareu fins a 7 idiomes per a canviar l’idioma de l’aplicació. Totes aquestes opcions que dóna l’aplicació són un avens, ja que amb el tradicional conte no es poden realitzar tot aquest seguit de canvis. Amb la taula de SAMR dir que aquest aplicatiu es troba  en l'apartat de millora concretament en augment, ja que tots els ajustaments que ens proporciona aquesta aplicació són un clar exemple de que la tecnologia està substituint una eina i millorant-ne el seu funcionament.

No només té tot aquest seguit d'ajuntaments que fan que l’app es situï en augment, també disposa d’un altre menú que consisteix en una pantalla amb les diferents diapositives del conte, és a dir, que si un dia l'infant s'ha quedat a mig conte, pot anar directament a la pàgina que es va quedar sense haver de tornar a llegir el conte sencer.

I finalment una altra opció que he trobat molt interessant són el seguit d'activitats que hi ha un cop has acabat el conte. Però des del meu punt de vista li trobo un inconvenient, que les activitats no les pots realitzar a la tauleta i/o Ipad, estan preparades per a realitzar en un foli a part.

En les diferents categories de Taxonimia de Bloom situo l’aplicació a comprendre, ja que els infants a partir d’ella aprenen a interpretar emocions, a comprendre el text, etc.

Sobre la interactivitat aquesta app té una interactivitat selectiva, ja que els infants són els que escullen el ritme i la seqüència de comunicació amb l’aplicació.

Per acabar motivar-vos a descarregar aquesta aplicació, ja que els infants gaudiran molt d’ella no només per les seves propietats educatives, sinó també perquè té unes il·lustracions precioses.

Espero que us agradi!






2 comentaris:

  1. He estat mirant el conte, i crec que ha estat un encert publicar-lo. Les emocions que es treballen no són les comuns, per exemple, el tema de la mort, és un tema que ens obliga a treballar a l'aula en un moment o altre, i tenir un recurs com aquest ens pot servir d'ajuda per aquests moments delicats. Crec doncs, que s'han de treballar qualsevol emoció i aquesta aplicació ens ho permet fer.
    Enhorabona per la feina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada saber que t'ha servit d'ajuda! Penso que hi han moltes emocions a treballar amb els infants, no només les bàsiques, ja que els hem de formar per proporcionar-los una educació global i integral.

      Elimina