Sóc la Paula una estudiant del Doble Grau dels Estudis de Mestre d'Educació Primària i Educació Infantil de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.
Aquest blog el vaig realitzar per una assignatura de la menció de TIC, però amb els anys em vaig animar per continuar aquest projecte per tal de mostrar les cosetes que realitzo a les escoles que vaig de pràctiques.

dissabte, 6 de juny del 2015

Motxilles digitals

Avui us vull mostrar un vídeo. Tracta sobre el que és actualment conegut amb el terme “les motxilles digitals”.

Defensen que s’han d’introduir per complet les noves tecnologies a l’escola, però no només amb el fet de oferir un aparell digital a un infant. Sinó que tot ha d’estar preparat pedagògicament per tal de poder-ne obtenir un bon resultat.

Quan estan entrevistant a Carles Magro ( Vicepresident de l’Asociación Educación Abierta) diu que: “les tecnologies han de modelar la pedagogia i que la pedagogia també ha de modelar  la tecnologia.” 

Aquesta frase realment m’ha fet reflexionar, ja que té tota la raó, perquè una no pot funcionar sense l’altra, ja que si s’utilitzen per separat no aconseguirem un bon resultat. Que com bé diu Carles Magro “no hi ha hagut impacte real sobre les tecnologies a l’aula.”

Per aquest motiu com a mestres hem de saber preparar propostes didàctiques juntament amb la tecnologia i així oferir als nostres alumnes un creixement global. Ens hem de formar dia a dia per a estar al corrent dels avenços tecnològics, ja que actualment és el recurs més important.

També en el vídeo parla dels avantatges que tenen sobre els alumnes la motxilla digital,diuen que: els facilita la busqueda d’informació a l’hora de fer els deures, que han de suportar menys pes i que es redueixen els costos en comparació als llibres i als material escolar.

La veritat és que referent a que es redueix el pes, penso que és primordial que els infants deixin de portar tant de pes a l’esquena, ja que els provoca problemes de creixement i dolors. I que és una bona noticia que gràcies a la motxilla digital els hi reduirà el pes a 1.5 Kg i que no només els aportarà beneficis físics i culturals a ells i elles. Sinó que els pares també en sortiran beneficiats econòmicament, ja que actualment ens trobem en una greu crisi econòmica i molts pares no poden pagar els llibres dels seus fills degut als alts costos.

Espero les vostres opinions referents al post i al vídeo!

Aquí us deixo del vídeo:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada